Obavijesti

Sport

Komentari 8

Miralem Pjanić objavio: Više neću igrati za reprezentaciju BiH

Miralem Pjanić objavio: Više neću igrati za reprezentaciju BiH
2

U svakom klubu u kojem sam igrao bio sam ponosan Bosanac, uvijek težio biti uzor našoj djeci, nadajući se da će i oni jednog dana kročiti u najveće svjetske klubove, napisao je Pjanić

VIDEO

Jedan od najboljih nogometaša u povijesti Bosne i Hercegovine, Miralem Pjanić (34), objavio je kako okončava reprezentativnu karijeru nakon 115 utakmica koje je odigrao za "zmajeve".

- Poslije 16 godina za moju Bosnu i Hercegovinu došao je trenutak za reći zbogom. Ovo je sigurno jedna od najtežih odluka koje sam morao donijeti, ali s ogromnim ponosom i istinskim zadovoljstvom kažem kako je bilo dosta - objavio je Pjanić na Instagram profilu.

Zenica: Utakmica između Bosne i Hercegovine i Finske

Pjanić je trenutačno igrač Sharjaha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a ranije je igrao za Barcelonu, Bešitkaš, Juventus, Romu, Lyon, i Metz.

- Odigrao sam 115 utakmica, iskusio toliko radosti, odlazak na Svjetsko prvenstvo. Sve je to bio san koji sam imao kao malo dijete i koji je postao stvarnost. Uvijek sam s ljubavlju i ponosom nosio dres svoje države, igrao za svoj narod, za naše vjerne navijače diljem svijeta. Hvala svim izbornicima, medicinskom osoblju i ekonomima koji su nam bili oslonac u ovom putovanju. Hvala navijačima što su vjerovali u mene i pomogli mi da ostvarim svoj san i igram za državu koju volim.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je 115 utakmica i zabio 17 golova. Sa "zmajevima" je nastupio na Svjetskom prvenstvu 2014.

Kvalifikacije za SP 2022. godine, skupina D, BiH - Kazahstan

Za reprezentaciju je debitirao 2008. u prijateljskoj utakmici protiv Bugarske. "Posljednji ples" u dresu bio mu je u ožujku ove godine u doigravanju za Europsko prvenstvo. Ušao je s klupe i odigrao osam minuta u porazu BiH.

- Najveća zahvalnost ide mojim roditeljima i cijeloj obitelji, bili ste moja snaga i podrška kroz sve. U svakom klubu u kojem sam igrao bio sam ponosan Bosanac i uvijek težio biti uzor našoj djeci s nadom kako će i oni jednog dana kročiti u najveće svjetske klubove. Reprezentaciji želim sve najbolje u budućnosti. Sergej, majstore, želim ti sve najbolje, bio si mi uzor. Vodio si nas do visina, nadam se da ćeš nas ponovno povesti na putu ka uspjehu. Volim te, Bosno moja - objavio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!
BLIŽI SE KRAJ

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!

Plus+ Početkom sljedećeg tjedna Hajduk bi trebao objaviti ime novog sportskog direktora, taj će čovjek imenovati i novog trenera, a tek potom kreće slaganje momčadi za sljedeću sezonu.
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade